Onderzoek 'Hoe bereidt de board zich voor op crisis'?

Voor het onderzoek wordt met name de top 2.500 van het Nederlandse bedrijfsleven geraadpleegd. Hen wordt onder meer gevraagd op welke crisissituaties ze zich voorbereiden en wat de voorbereidende maatregelen zijn. Daarnaast worden ze gevraagd aan te geven over welke organisatorische aspecten ze zich het meeste zorgen maken. Van de bedrijfscultuur en de structuren tot het vermogen om situationeel te handelen.

Achtergrondartikel 11 inzichten

In het artikel '11 inzichten' gaan we in op het belang van goed crisismanagement. Zoals Andy Grove (voormalig CEO Intel) aangeeft: "Bad companies are destroyed by crisis. Good companies survive them. Great companies are improved by them." Maar wat doe je dan wel en wat niet? Het hebben van plannen, draaiboeken en structuren is in ieder geval niet genoeg om bijzondere, onvoorspelbare situaties te overleven. Daarom richt het onderzoek zich niet alleen op preventieve maatregelen, maar ook op organisatorische aspecten.

Resultaten

Wilt u 8 minuten van u tijd vrijmaken om mee te doen aan het onderzoek, klik dan hier. Heeft u interesse om de resultaten dit najaar te ontvangen, stuur dan een mailbericht naar cot@cot.nl onder vermelding van "onderzoek crisismanagement".