Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement

Djuro Leideritz

Senior Consultant/Practice Leader EMEA

Djuro Leideritz (1983) is werkzaam als Senior Consultant/Practice Leader EMEA bij het COT. Hij adviseert en traint publieke en private organisaties op het gebied van veiligheid en begeleidt ze bij de implementatie van crisismanagement en het op peil houden van het crisisvermogen.

Djuro heeft een passie voor leiderschap en groepsdynamica. Het is volgens hem noodzakelijk om over duidelijke procedures en protocollen te beschikken in een crisissituatie, maar minstens zo belangrijk zijn de ‘skills' van het crisisteam. Djuro adviseert graag over leiderschap, situationeel bewustzijn, de manier waarop leden van een crisisteam individueel en als groep functioneren en communiceren ten tijde van een crisis en over de ‘softe kant’ van het besluitvormingsproces. Tijdens trainingen en oefeningen reflecteert hij op deze competenties om zo teams in hun kracht te zetten.

In april 2018 maakte Djuro de overstap naar het COT. Daarvoor bekleedde hij verschillende managementposities in de evenementensector, onder meer op het gebied van veiligheidszaken. Tevens was hij werkzaam als crisismanager en als liaison ten behoeve van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland in het ArenA-Poort gebied.