Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement

Frank Kuipers

Managing consultant

Frank Kuipers (1979) werkt sinds 2008 als adviseur bij het COT. Hij adviseert organisaties over het inrichten van hun crisisstructuur en bijhouden van hun crisiscapaciteiten.

Zijn specialismen zijn het ontwerpen en uitvoeren van trainings- en oefen­activiteiten, beleidsadvisering op de inrichting van veiligheids- en crisis­organisaties en informatiemanagement (incl. netcentrisch werken). Frank heeft veel ervaring in (het voorbereiden op) crisis­situaties bij onderwijs­instellingen, ministeries, het bedrijfsleven en veiligheidsregio’s. Frank beschikt tevens over ‘echte crisiservaring’: hij adviseerde meerdere organisaties tijdens crisissituaties over een samenhangende aanpak die effectief is en ‘past’. Daarnaast is Frank vaak betrokken bij grensoverschrijdende werkzaamheden voor onze klanten. Hij heeft crisisteams in Amerika, India, Australië, Zweden en Duitsland getraind. Hij is van mening dat omgevingssensitiviteit een kritieke eigenschap is voor goede crisismanagers.

Frank werkt sinds 2008 voor het COT en heeft sindsdien honderden oefeningen, trainingen en kennissessies begeleid. Ook is hij een ervaren evaluator van crisisteams.

Vóór het COT werkte Frank als docent Duits op een onderwijsinstelling en als medewerker bij Instituut Clingendael.

Specialisaties

  • Crisismanagement en onderwijs
  • Business Continuity Management
  • Informatiemanagement/netcentrisch werken