Jelleke van Rantwijk (1979) werkt als Managing Consultant bij het COT. Ze adviseert organisaties over de wijze waarop zij zich het beste kunnen voorbereiden op een crisis. Met oog voor de verschillende fases: voor, tijdens en na.

In oktober 2017 maakte Jelleke de overstap naar het COT. Daarvoor is zij ruim 10 jaar werkzaam geweest als strategisch adviseur en woordvoerder. Dat maakt dat ze in al haar adviezen ook altijd nadenkt over communicatie, reputatie en beeldvorming. In haar eerdere rol heeft zij verschillende bestuurders bijgestaan tijdens uiteenlopende crisessituaties. Met ervaring in de politiek, het veiligheidsdomein en de commerciële sector zet zij zich graag in voor verschillende organisaties. Ze heeft een zwak voor issues met een politiek-bestuurlijk randje.

Jelleke houdt altijd rekening met de maatschappelijke effecten die een crisis met zich meebrengt. Nadenken over een crisis vóór die zich aandient en snel acteren vanuit een integrale strategie zodra die zich aandient. Samenwerken is daarin een sleutelwoord. Zorgen dat de juiste partijen meedenken en praten.