Bescherm uw continuïteit met Business Continuity Management (BCM)

Of u nu een maatschappelijke taak vervult, een dienst levert of producten ontwikkelt. De uitvoering van deze activiteiten vereist de beschikbaarheid van voorzieningen en de continuïteit van processen. Met behulp van Business Continuity Management (BCM) zet u een belangrijke stap richting een organisatie 'die staat'.

Risico's ten aanzien van de beschikbaarheid van voorzieningen en de continuïteit van processen zijn zelden helemaal weg te nemen. Met BCM kunnen deze echter wel worden verminderd en beheerst, en verhoogt u de weerbaarheid en continuïteit van uw dienstverlening of productie.

Relatie BCM en Crisismanagement

Een continuïteitsprobleem kan uitgroeien tot een crisis, maar dat hoeft niet. Dit is afhankelijk van de impact en mede van de vraag hoe beheersbaar het continuïteits­probleem is. Continuiteitsmanagement is dan ook niet hetzelfde als crisismanagement, maar is hier mogelijk wel een onderdeel van. Hoe groter de interne en externe impact, hoe groter de kans dat het continuïteitsmanagement niet voldoet en er een andere orde aanpak nodig is: crisismanagement.

Vragen over BCM en onze effectieve aanpak? Onze BCM-experts helpen u graag.

Heeft u vragen over Business Continuity Management? Neem dan contact op met onze BCM-experts. Voor meer informatie over onze bewezen effectieve aanpak en contact­gegevens van onze BCM-experts, verwijzen wij u naar de Aon.