Crisismanagement in het bedrijfsleven

Omgaan met risico’s is onderdeel van regulier zakendoen. Maar hoe is uw organisatie voorbereid op crisissituaties? Op situaties die uw ruimte om te ondernemen beperken of zelfs het voortbestaan van uw organisatie in gevaar brengen?

In een dynamische wereld worden risico’s voor bedrijven complexer en nemen onzekerheden toe. Cyberaanvallen, sociale onrust, claims en kwetsbaarheden in de supply chain leiden binnen afzienbare tijd tot globale financiële- en reputatieschade.

COT helpt ondernemers – van groot MKB tot multinationals – bij het versterken van hun crisisvermogen. De praktijk wijst uit dat snel handelen essentieel is bij een crisissituatie. Om goed voorbereid te zijn op verschillende type crises, brengen we de basisinrichting op orde. Vanuit deze stevige basis is uw bedrijf in staat om flexibel reageren op iedere exceptionele situatie en de impact ervan te beperken.

Preparatie op crises is een must voor ieder bedrijf dat zich risico’s, een goede reputatie en groei permitteert. Uit de honderden organisaties die wij mochten adviseren en ondersteunen, gingen vaak de volgende vragen vooraf: